piątek, 22 sierpnia 2014

Sajgonki dietetycznie

Witajcie.
Razem ze swoim M, postanowiliśmy troszkę zrzucić z wagi ;-)
Zdecydowaliśmy się na 1200 kcal i przez to liczymy kalorie ;-)
Papier ryżowy kupiony również jakiś czas temu, kurzył się w szafce. W internecie podglądając blog Marty Wierzbickiej KLIK trafiłam na sajgonki w wersji light. Sajgonki są dobre nawet na drugi dzień i śmiało można je zabrać do pracy jako 2 śniadanie.

Składniki:

  • papier ryżowy;
  • ulubione warzywa: cukinia, papryka, ogórek ( pod każdą postacią ), cebulka, szczypior;
  • opcjonalnie: sosy- słodko- kwaśne, czosnkowy domowej roboty lub jakie kto lubi. :-)
  • ulubiona chuda szynka bądź pieczona pierś z kurczaka.
Przygotowanie sajgonek rozpoczynamy od pokrojenia wszystkich warzyw w słupki o długości ok 6-7 cm.
Do talerza nalać letniej wody. Placki ryżowe zamaczać na 4 sekundy w letniej wodzie. Na środku zrobić kleks z sosu i układać warzywa.

Gdy wszystkie warzywa są już ułożone zawijamy sajgonki jak na gołąbki. GOTOWE! :-)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz